dilluns, 13 de novembre del 2017

Recuperant el nostre patrimoni (V)



Dissabte passat tingué lloc la cinquena convocatòria de RECUPERANT EL NOSTRE PATRIMONI, un cicle de conferències que anualment programa el Museu de Belles Arts de Castelló de la Plana, dirigit per Ferran Olucha. En aquesta ocasió intervingueren Antoni José i Pitarch (catedràtic d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona), Maria Antònia Alsina i Jorge Andrés. Els conferenciants ens parlaren de Morella i Sant Mateu: tallers de retaules de pedra i fusta (segles XIV i XV), un patrimoni quasi desaparegut.
Va estar un plaer escoltar les intervencions i esmorzar en companyia de Pitarch, Olucha i l'historiador Josep Ferre, tot acompanyat d'una conversa molt interessant.
I a més, els assistents vam ser obsequiats amb diverses publicacions històriques sobre les comarques castellonenques, entre elles, el facsímil de l'obra d'Àngel Sánchez i Gozalbo Pintors dels Maestrat, un veritable tresor bibliogràfic, publicat en valencià en 1932 i reeditat en 1988 per la Societat Castellonenca de Cultura. Gràcies! Enhorabona al Museu de Belles Arts de Castelló per la continuïtat d'aquesta iniciativa tan enriquidora per al patrimoni artístic de les comarques castellonenques.