dissabte, 7 de juliol del 2018

L'art universal de Pep Gimeno "Botifarra"


Ahir a la nit vaig anar a sopar a la plaça del poble. Encara no són les festes, però com si foren, perquè venia a actuar Botifarra i la Rondalla. L'escenari estava situat en "un marc incomparable", a les portes de la Casa de la Vila i a la vora del palau que construïren els Cruïlles al segle XV. Sempre he pensat que aquesta plaça de l'Horta Nord la podríem trobar a la Toscana, amb l'església de Sant Bertomeu enfrontada a l'Ajuntament. Ací el patró no té la faca rovellada com a Vallada. 
Havia vist actuar a Botifarra per aquestes terres en tres ocasions: fira de Montcada (2010), Mercat Vell de Montcada (2013) i a Alfara el mateix any. L'Horta Nord és una comarca on encara reguen amb aigua cavallera i tenen molta estima pels animals de conreu. No és d'estranyar, doncs, que el cantant tinga un munt de seguidors.

Alfara, 12-8-2013

En acabar l'acte vaig tenir ocassió de saludar-lo. Va estar un plaer. La veu de Botifarra ha fet universal la nostra cultura popular, l'ha dignificada, i l'ha llançada de ple al segle XXI.
En aquest enllaç trobareu l'agenda dels pròxims espectacles: