dissabte, 15 de juliol de 2023

Eixir, sí, en una altra novel·la

Fa unes setmanes m'he assabentat que eixia en una altra novel·la. No aquella primera de 2011 que em vaig assabentar per Paco Úbeda poc abans de publicar-se, sinó una altra de nova i d'un altre autor que es va publicar en 2017: False Friends, de Salvador Company.

El títol, malgrat l'anglicisme prescindible, m'agrada. M'agrada, perquè evoca algunes amistades interessades que s'aproparen a mi en un primer moment i que després han esdevingut enemics de poca traça, amants del vituperi i la calumnia. Aquests false friends sempre es trobem arrecerats en l'enveja. -Que roín és l'enveja, aqueixa malaltia congènita dels ignorants i males persones-.

L'esment literari que més m'ha reconfortat fou que Joan Pellicer i Bataller me citara en les seues Meravelles de Diània (Edicions del Bullent). És un llibre que, a banda de l'anècdota que referim, m'estime molt.

Els autors solen traure els amitgatxos en publicar algunes obres, en una mena de complicitat literària. Però jo no havia parlat mai amb aquests autors ni els coneixia de res.