dimarts, 28 de maig del 2024

Publiquem a la revista Scripta: "Els exvots en la taulelleria valenciana dels segles XVIII i XIX"

Mestre de Noguera: Detall del miracle de la Mare de Déu dels Àngels. La Jana

Acabem de publicar al núm. 23 (juny 2024) de la revista SCRIPTA de la Universitat de València l'article: "Els exvots en la taulelleria valenciana dels segles XVIII i XIX", disponible en PDF a text complet. 
Hi estudiem els exvots pintats sobre taulells dels segles XVIII i XIX.
A partir de les presentalles conservades al santuari del castell de Cullera i d’alguns plafons de la via pública o d’interior d’habitatges analitzem aquesta tipologia ceràmica. També identifiquem la mà d’alguns dels pintors que treballaren a les fàbriques de la ciutat de València: Mestre de Noguera, Valentí Garcés, Vicent Camarlenc, Joan Ortiz, Mestre de Santa Anna i Miquel Mollà. 
Recordeu que al núm. 15 (2020) d'aquesta mateixa revista trobareu un altre treball nostre: "Retolació ceràmica urbana dels segles XVIII i XIX: les fàbriques de València"
 
Mestre de Santa Anna 1857. Els bous porten males bromes. Cullera

 

dilluns, 27 de maig del 2024

Hem descobert una nova obra del Mestre de la Porciúncula

 


Acaba d'eixir el tom XCVIII del Butlletí de la Societat Castellonenca de Cultura corresponent a l'any 2022. 

Hi trobareu el nostre estudi detallat sobre una pintura de col·lecció particular: "La taula de la Mare de Déu de la Pereta, una obra del Mestre de la Porciúncula" (pp. 7-19).

 

Mestre de la Porciúncula. Detall de la Mare de Déu de la Pereta. Barcelona

 

Atribuïm la Mare de Déu de la Pereta, de la col·lecció Casacuberta Marsans de Barcelona, al Mestre de la Porciúncula, pintor encara sense identificar actiu a València a finals del segle XV. Posem la taula en relació amb altres obres del pintor i intentem establir una possible procedència. 


Lleó. Detall del cadiram