dimecres, 22 de novembre del 2017

SIGNUM: La glòria del Renaixement al Regne de Múrcia. Exposició a Caravaca


En pocs dies conclourà a Caravaca de la Creu l'exposició SIGNUM, la glòria del Renaixement al Regne de Múrcia. La mostra recull diverses peces del bo i millor de l'art murcià al segle XVI, especialment pel que fa a la pintura; però també trobareu peces escultòriques, d'orfebreria, tèxtil i fragments arquitectònics... Això significa que en l'espai expositiu de l'església dels jesuïtes de Caravaca trobareu reunides les obres de l'etapa murciana en solitari del pintor Ferrando Llanos, anteriorment company de taller de Ferrando Yáñez de l'Almedina. Aquestes obres provenen del mateix Santuari de Caravaca, i del Museu de Belles Arts i la Seu de Múrcia. Una bona ocasió, doncs, per admirar en conjunt l'obra del gran pintor manxec.

 

Del catàleg cal destacar un parell d'estudis a càrrec de Lorenzo Hernández Guardiola, sobradament conegut en l'àmbit de l'Art valencià. El final del llibre recopila en un annex sis texts clàssics sobre el Renaixement murcià.


Una ocasió única per admirar l'art renaixentista murcià i el patrimoni artístic de Caravaca de la Creu, que com altres ciutats de la comunitat autònoma val la pena visitar i conèixer.


EXPOSICIÓ RECOMANADA PER ART I PATRIMONI